Читај ми!

Традиција у корак с временом

На путу развоја важно је да сачувамо праве вредности: да постанемо чувари животне средине, наше производње, и старих заната. Они који су ближе селу то боље разумеју, зато у овој емисији Знања имања говоре:

Саша Алескић, привучен лепотама борове шуме, чисте воде и ваздуха у селу Дуга Лука код Врањске бање купио имање и гаји калифорнијску пастрмку.

Браћа Стошић, Иван и Марјан чувају грнчарски занат у Пчињском округу - где је некада било на десетине продица а сада их је само четири.

Милан Ђорђевић из села Брестовац код Врања, пинтер-занат се чува квалитетом и знањем.

Никола Јањић из Винарије "Стари дани" - из пријтељства се сачувала традиција коју настављају млађе генерације.

Дејан Живковић, произвођач из села Острово код Костолца - чува фарму од 80 грла крмача и назимица.

Уредник: Драгана Попов

Новинари: Миле Новаковић, Душан Величковић

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом