Читај ми!

Гастрономад

Охридска пастрмка из Радожде

Подно планине Јабланице, на надморској висини од 700 метара, село Радожда "прикљештено“ је између Охридског језера и стрмих брда. Последње је насељено место на западној страни језера, пре албанске границе. Туристима је познато по цркви Светог архангела Михајла, смештеној у пећини која гледа ка језеру.

Очаравајућа природа Охридског језера, историја, културно наслеђе и дивни људи били су довољан разлог да наш гастрономад Катарина Петровић Каја посети ово бајковито место и од новинара Наума Кутановског сазна нешто о традицији овог краја, а од Анђелка и Ирене Шопоски научи како се припремају локални специјалитети тресена пастрмка и колач са маком. Каја је, као додатак, у студију припремила и охридску пастрмку на тави. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом