Читај ми!

Фудбал: Аустрија – Србија, пријатељска утакмица

Једну од последње две провере пред одлазак на Европско првенство у Немачкој, репрезентација Србије игра у Бечу. Домаћин се такође пласирао на шампионат. 

Утакмица не само да ће бити занимљива због тога што ће наговестии у којим саставима ће играти, већ екипе желе да у доброј атмосфери отпутују на турнир. Зато је битно не само уводити играче у форму, већ и екипу - а то значи ићи на најбољи могући резултат. 

Аустрија је доживела само један пораз у 2023. и 2024. години, од Белгије. А у међувремену је била боља и од репрезентација Шведске, Немачке и Турске, са тим да је крајем прошле године победила домаћина првенства са 2:0 а Турску чак са 6:1 у прошлој утакмици.

Србија ће имати значајну подршку са трибина због великог броја људи српског порекла који живе у Аустрији. 

До сада су ове две екипе одиграле 4 утакмице, Аустрија је победила у претходном у Бечу са 3:2 у квалификацијама за Светско првенство 2018, али Србија има скор од 3 победе и једног пораза у тим мечевима. Оба пута су то биле квалификације за Светско првенств, у оба случаја репрезентација Србије пласирала се на завршни турнир.

У репрезентацији Аустрије најинстакнутији играчи су Марко Арнаутовић, који не крије симпатије ка свом српском пореклу, и Марцел Сабицер играч Борусије Дортмунд и селектор Драган Стојковић Пикси овом утакмицом наговестиће ко од играча може да добије прилику на почетку шампионата.

Утакмица се игра у уторак,4. јуна у Бечу, са пчетком у 20 часова и 45 минутана Првом програму РТС-а.

Коментатор Александар Стојановић.

 

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије