Читај ми!

Постапокалиптичне светлости позорнице

69. Стеријино позорје, почиње 26. маја и траје до 3. јуна, на сцени Српског народног позоришта и Позоришта младих у Новом Саду. Нa репертоару је седам представа у такмичарском програму и три у регионалној селекцији "Кругови". О томе ћемо вечерас разговарати са селекторком позорја, театрологом и позоришном критичарком Аном Тасић.

Почиње седамнаести Белдокс, фестивал документарног филма. У такмичарској конкуренцији наћи ће се и дванаест сјајних домаћих остварења. Фестивал у Дому омладине Београда отвара "Топли филм“ Драгана Јовићевића. Више информација сазнаћете у извештају нашег репортера.

У циклусу Ауторске вечери композитора, у Установи културе Гварнеријус биће одржан концерт камерних композиција Александре Вребалов, са кога припремамо извештај за вечерашњу емисију.

У РТС клубу ће бити представљена фотомонографија Драгана Теодоровића "Емир Кустурица & The Nо Smocking Orchestra- 25 година“. Осим аутора на промоцији ће говорити и славни редитељ, а ми ћемо вам пренети део атмосфере са тог догађаја.

У рубрици Реч критике, Весна Тријић ће говорити о збирци прича“ Додир“ монаха Теодосија, коју су објавили Задужбина Светог манастира Хиландара и Архив Војводине.

У Лос Анђелесу, је објављена књига која говори о славној групи "The Beach Boys“, to је својеврсна хроника која говори о успону од малог гаражног бенда, насталог у предграђу тог града 60-тих, до једне од највећих група на свету.

уредник Владимир Петровић

реализатор Сања Реџић

монтажер Зорица Јовић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије