Читај ми!

Весело вече

Након Ане Бекуте, Лепе Лукић, Душице и Недељка Билкића, Снежане Ђуришић, Наде Топчагић, Радише Урошевића, Неде Украден, Драгице Радосављевић Цакане, Гордане Лазаревић, Ацка Незировића, Чеде Марковића и Снежане Савић - специјални гост овог издања играног ТВ програма "Весело вече"“, биће Раде Јоровић.

Поводом 100 година трајања и успеха Радио Београда, у продукцији Радио-телевизије Србије креиран је нови играни ТВ формат Забавног програма, посвећен богатој историји најстаријег електронског медија на Балкану и најлепшој народној музици.

Уз подсећање на највеће хитове Радета Јоровића, сазнаћемо и занимљиве, мање познате податке из каријере овог естрадног уметника. Спикер Јоца је толико посвећен послу да је чак и болестан водио програм, док су се остали запослени у овој малој редакцији трудили да се сачувају од заразе. Раде Јоровић говори о својој каријери и почецима, зашто воли влашку музику, како свира ваздушну трубу и који његов спот изучавају студенти режије?

Уживање у музичким сегментима, употпуниће и најлепше народне песме у извођењу Снежане Бабић Снеки, Јелене Броћић, Вање Мијатовић, Дејана Недића Тејовца, Јасне Ђокић и Зоране Иђушки, а приказаћемо и старе снимке главног госта емисије – Радета Јоровића, као и његових пријатеља, Андрије и Томе Бајића.

"Весело вече" открива атмосферу редакције у којој марљиво битишу "мали људи из Радија": секретарица Славица (лик тумачи глумица Анђела Јовановић), спикер Јоца (глумац Зоран Пајић), уредник Ками (новинар и уредник у РБ 1, Ненад Камиџорац) и тон мајстор Мома (Семир Гицић, глумац и стендап комичар). Императиви малог, сложног колектива су квалитет прогама и присан однос са аудиторијумом. У намерама да свако од њих допринесе тим циљевима - догађају им се и многе необичне, смешне и несвакидашње ситуације...

Сценарио: Семир Гицић

Музички уредници емисије: Јована Дукић и Душан Шуклетовић

Сценограф: Мирјана Адрејевић

Костимогграф: Александра Александрић

Редитељ: Петар Станојловић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије