Читај ми!

Шта је показала Путинова парада

Шта смо видели у Москви за Дан победе и како је баш на тај дан Иван Ивањи отишао под својим условима

"65 одсто свих војника палих у борби против сила Осовине било из редова Црвене армије. Кинеза 23 одсто, из Британије и САД по 2 одсто, Пољака и Француза по 1 одсто. Ако посматрамо само Европу, више од 80 одсто свих погинулих антифашистичких бораца били су житељи Совјетског Савеза. Што се цивилних жртава тиче, само су Јевреји изгинули више од Белоруса. Можда и процентуално, Срби Босанске крајине", пише у тексту "Ко је победио у Другом светском рату" на Оку порталу.

Шта нам је показала велика парада за Дан победе у Москви? Шта смо видели од наоружања? Да ли је сва руска техника на фронту или се скривају адути?

О томе говоре војни стручњаци: Александар Радић и Александар Павић.

Иван Ивањи је отишао под својим условима, пише данас његов син Андреј. Имао је књижевно вече у вајмарском позоришту, отворио је Музеј принудног рада у Вајмару, вечерао шпарглу и попио бело вино у Гетеовој омиљеној кафани, отишао у Хитлеров омиљен хотел "Елефант", где је фиреру у инат волео да одседа, легао у кревет и заспао овај пут заувек и то на Дан победе над фашизмом 9. маја 2024. у 96. години у граду у који су га нацисти депортовали пре тачно 80 година са намером да га убију.

 

 

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара