Читај ми!

Песма Евровизије 2024, финале

У суботу, 11. маја у 21 час, на Првом програму, у директном преносу из Малмеа, пратићемо финале 68. такмичења за Песму Евровизије.

Након узбудљивих наступа у полуфиналима, борба за престижну награду трофеј Евровизије се наставља у финалу у којем се такмичи 26 извођача.

Представница Србије, Теја Дора са нумером "Рамонда" наступа у другој половини финала под редним бројем 16. Са простора бивше Југославије у финале су се такође пласирали и представници Словеније и Хрватске.

Према пропозицијама такмичења, у финале су се аутоматски пласирали чланови такозване "Велике петорке" Немачка, Шпанија, Италија, Велика Британија и Француска, а са њима и прошлогодишњи победник Шведска. Осим њих, у финалу ћемо гледати и слушати представнике Украјине, Луксембурга, Холандије, Израела, Литваније, Естоније, Ирске, Летоније, Грчке, Норвешке, Србије, Финске, Португала, Јерменије, Кипра, Швајцарске, Словеније, Хрватске, Грузије и Аустрије.

Од прошле године у полуфиналним вечерима гласа искључиво публика, а гледаоци из држава које се уопште не такмиче моћи ће такође да гласају и то путем евровизијске апликације за гласање www.esc.vote

Директан пренос финала "Песме Евровизије" пратите од 21 час на РТС 1, РТС Свет, Радио Београд 1 и преко мултимедијалне платформе РТС Планета.

Коментатор преноса: Душка Вучинић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара