Читај ми!

Јутарњи програм

Завршени су празници. Овог уторка две теме доминирају у Јутарњем програму: од данас до петка у основним и средњим школама се организује „Недеља сећања и заједништва".

Како то изгледа у самими школама, проверићемо током емисије. Друга велика тема је посета кинеског председника Си Ђинпинга Београду. Да ли је Београд спреман за посету великог светског лидера?

Проверавамо шта радници из Србије мисле о раду у иностранству.

Како ће посета кинеског председника Србији да утиче на даље односе две земље? У Темама дана о томе говори професор Владимир Вулетић.

Осам жена убијено је у породичном насиљу од почетка године. Како да се заштите жртве насиља у породици ? О томе после пола 8 говори Зоран Пашалић, заштитник грађана.

Сликар Паја Јовановић говорио је да уметност почиње тамо где је љубав према лепоти. Многе лепе даме биле су његови модели. Која му је донела божанство о ком је сањао, открива нам Лидија Самарджијевић у серијалу Имате ли минут да о љубави причамо цео век.

Наставља се тренд да девојчице не желе више да буду деца.  Бирају вештачке трепавице и нокте, напумпане усне, веће груди... Куда журе? Зашто родитељи помажу? Чије су то жеље? Одговоре нам даје психолог Татјана Прокић.

Током претходних осам година Кина и Србија унапредиле су економску сарадњу, учврстиле пријатељство, посебно током пандемије ковида 19, и достигле обим спољнотрговинске размене од скоро 9 милијарди долара. Шта су наши будући заједнички циљеви и како се на ову посету гледа у западним медијима? О томе говоримо после девет у блоку Свет у покрету".

Јутарњи програм проверава и како протиче друга утакмица плејофа НБА лиге између Денвера и Минесоте. Директно из Колорада јавиће се наш Александар Жигић, а Мирослав Ћук нам по повратку из Америке открива како је Јокић повезао Денвер са Србијом

Сезона је када се сакупјају цветови зове. За шта се зова употребљава и како се користи,  у нашој редовној рубрици уторком "Тајна биља".

Наш музички гост је Урош Дојчиновић, гитариста. Причаће о концертима који га очекују и када може да се очекује нови албум са камерном музиком за гитару и гудаче

Уредник: Душица Тасић
Водитељ: Бојана Марковић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара