Читај ми!

Јутарњи програм

Уочи празника, о путовањима, излетиштима, опасностима у природи, дигиталном свету, супер вулкану, љубавима Лазе Лазаревића .... Наше теме су:

Шта значи бонтон на планини? Зашто је важно да у освајање природе идемо у друштву? Које су опасности које планина има?

Завршена је грејна сезона, до 3. маја су дежурства у неким топланама у Србији. Да ли ће се на пумпама у Србији осетити повећање акциза? Када могу да се осете ефекти постројења за одсумпоравање димних гасова у Термоелектрани Никола Тесла А, односно, када ће Београд и Обреновац имати чистији ваздух? У прегледу Тема дана очекујемо Јелицу Путниковић.

Пожари на отвореном се брзо шире и представљају опасност за животе грађана и имовину. И даље је у шумама много сувих грана, ни земља није натопљена. Да ли су првомајски празници, статистички, најопаснији период година за изазивање пожара на отвореном?

Доктор и писац Лаза Лазаревић је, са само девет приповедака, заузео важно место у српског књижевности. Колико је ту било места и за љубав - у рубрици Лидије Самаржијевић "Имате ли минут да о љубави причамо цео век".

У свету дигиталних комуникација и дигиталне писмености, место траже и деца, и родитељи, и баке и деке. Недавно је наша данашња гошћа написала "дивно је кад младост зна све што може и старост може све што зна“. После пола 9 са нама ће бити психолог Ана Мирковић.

Уочи 1. маја, Међународног празника рада, и Ускрса који је за 5 дана, о томе како се некада празновало, штрајковало и славило, говори нам историчар Небојша Дамјановић.

Како људи могу да удоме животиње? Шта је важно да знају пре него што се одлуче на такав чин?

Често чујемо да неко, ко је пробао одређену биљну терапију, чај, тинктуру или мелем, незадовољно вртећи главом, каже: "Мени то уопште није помогло.“ Зашто је тако, видећемо у серијалу Тајна биља.

У Враблеу у Словачкој одржано је такмичење соло певача. Наш млади баритон Бојан Медић, освојио је 3. место. О томе при крају емисије.

уредник Душица Тасић

водитељ Оливера Перковски

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара