Читај ми!

Странци свуда

"Странци свуда" - тема је овогодишњег 60. Бијенала у Венецији, са чијег отварања извештава репортер Културног дневника. Радови више од 330 уметника, биће представљени на централној изложби, а на Бијеналу се излаже и у 88 националних павиљона. Међу њима и рад Александра Денића.

Амбасада Француске и Француски институт у Београду покрећу програм ''Ритам француске културе''. До краја године, у којој је Париз домаћин Олимпијских игара, у Србији ће бити организовани различити садржаји, од музике, филма, преко књижевности, до визуелних уметности. О програму говори гост Културног дневника, амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар.

У Београду се снима филм ''Жетва'' у америчко-српској копродукцији, а по роману ''Српско срце Јоханово'' Веселина Џелетовића.

У Београду се одржава и научна конференција ''Музика изван концертне дворане''.

Водимо вас у Студио 6 РТС-а, у специфичан концертни простор, на наступ наших пијаниста који изводе дела савремених аутора.

Представљамо књигу Ане Јаковљевић Радуновић ''Сергеј Параџанов: три сценарија''.

Извештач из Рима доноси причу о изложби браће Миаз. Стварају замагљена дела с циљем да отворе нови простор за сагледавање слика старих мајстора.

У емисији говоримо и о осталим догађајима који су обележили  петак.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Монтажер Мирјана Милосављевић
Реализатор Сања Реџић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво