Читај ми!

Културни дневник

Овогодишња Награда “Терпсихора”, престижно признање Удружења балетских играча, кореографа и балетских педагога Србије  припала је Играчком Ансамблу Коло. Тим поводом гост Културног дневника педагог за народну игру ансамбла Коло Јанко Димитријевић.

У фокусу емисије је представа “Мистерија Душан Васиљев” рађена по тексту Дуње Митић у режији Марка Челебића, премијерно изведена у Битеф театру поводом сто година од смрти песника.

Говоримо о научној монографији “Слике монахиње Марије-Свети новомученици јасеновачки у светлости Васкрсења” проф. др Јелене Ердељан  и изложби слика монахиње Марије, која је уприличена у РТС клубу.

У Културном дневнику представљамо и нову песничку књигу “У лавиринту” Игора Мировића. Наша екипа била је и на промоцији књиге "Низоземска, холандска и фламанска графика од XVI до XVIII века из Народног музеја Србије“ др Драгане Ковачевић и на отварању априлских изложби у Културном центру Београда, о чему ће такође бити рећи у емисји.

Припремили смо и причу о изложби у Краљевској палати у Милану која је посвећена славном италијанском пару, Долче и Габани, а која говори о  италијанском занатству пре свега на Сицилији које је било надахнуће за модне креторе. Поставка је насловљена “Од срца до руку: Долче и Габана”.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Мирјана Милосављевић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво