Читај ми!

Иран и Израел, најава великог сукоба

За Израел Иран је империја зла, кад би се питале власти у Ирану – Израел је ционистичка творевина која не би требало да постоји. 

И тако је на речима већ дуго између две моћне државе Блиског Истока. Али сада су "пређене црвене линије, регион је на ивици". Све су то дипломатске фразе којима се описује оно што се догодило – а догодило се да је Иран први пут у историји са своје територије напао Израел. Испаљено је укупно 300 дронова и ракета, од којих 99 одсто није остварило војни циљ. Међутим, Иран каже да је своје циљеве остварио.

О даљој судбини Блиског Истока, о томе да ли је ово увод у велики сукоб Ирана и Израела, како ће одговорити Израел и шта ће рећи свет, у емисији Око говоре: Владимир Ајзенхамер, ванредни професор Факултета безбедности и Момир Турудић, уредник портала Око.

Атмосферу из Израела преноси почасни конзул Србије Александар Николић, који се укључује из града Бершева. У близини тог града, у пустињи Негев експлодирала је једна ракета Ирана, која је пала на израелску војну базу.

Аутор и водитељ: Стеван Костић

 

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара