Читај ми!

Јесмо ли спремни за дебату о литијуму

Има ли Рио Тинто нове аргументе о могућностима за безбедно рударење литијума у долини Јадра, шта поручују еколошки експерти и активисти.

Страсти око ископавања литијума у Србији поново су се узбуркале, ако су се икада и смириле, овога пута због гласних протеста противника овог посла који тврде да је пројекат "Јадар“ реактивиран упркос одлуци Владе од пре две године.

С друге стране компанија Рио Тинто је све присутнија у јавности са својим ставовима да је рударење на планираним локацијама могуће на одржив начин, односно уз прихватљив утицај на животну околину.

Да ли је у Србији могућа отворена дебата о рударству, нарочито о јадариту, јединственом минералу у свету, какве аргументе нуде заговорници и противници тог посла тема је емисије "Таковска 10“ у којој учествују директорка компаније "Рио Сава“, Маријанти Бабић, професор Шумарског факултета у Београду, професор Ратко Ристић, професор Александар Јововић са Машинског факулетата у Београду и консултант за заштиту животне средине Душан Васиљевић.

Емисију уређује и води Зоран Станојевић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара