Читај ми!

Одјеци исконског

Награда за животно дело за 2023. Удружења ликовних уметника Србије, недавно је једногласном одлуком додељена визуелном уметнику Драгољубу Раши Тодосијевићу, који је наш вечерашњи гост.

Издавачка кућа Клио објавила је књигу "Историја модерног просветитељства: друштвени оријентири у ери глобализма од 19. до 21. века" немачког историчара Волфганга Шмалеа, који је тим поводом гост Београда. У Институту за филозофију и друштвену теорију организују  и семинар посвећен овој књизи којем ће присуствовати и сам аутор.

У Коларчевој задужбини вечерас је на програму концерт пијанистикиње Соње Радојковић уз пратњу Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички", са којег ћемо вам пренети део атмосфере.

Библиотека града Београда организује самосталну изложбу младе уметнице Иване Јелић, под називом: "Одјеци исконског". Портрет и људска фигура доминирају у њеним радовима, што ћете и видети у извештају наше екипе са отварања изложбе.

У рубрици Реч критике, говорићемо о роману "Епитаф за глумца", Љубице Кубура.

Из света вам доносимо причу о новом филму глумца Дева Патела "Човек мајмун", за који потписује сценарио и режију, а који се од петог априла приказује у британским и америчким биоскопима.

уредник Владимир Петровић

реализатор Марко Шотра

монтажер Мирјана Милосављевић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво