Читај ми!

Брамс маратон

Београдска филхармонија, од поподневних до вечерњих сати, свира по једну Брамсову симфонију. Укупно четири. Реч је о својеврсном подвигу филхармонијске сезоне, у којем публика прати симфонијски пут Јоханеса Брамса.

На локалитету Народне библиотеке Србије на Косанчићевом венцу обележен је Дан сећања на 6. април 1941. године, када је у немачком бомбардовању, до темеља, срушена зграда Библиотеке и уништено национално благо.

''Нулта егзистенција'' је дневнички запис књижевника, редитеља и академика Павла Угринова током шездесетогодишњег уметничког стваралаштва – од доласка у Београд 1946. године, преко оснивања Атељеа 212, до рада на Радио Телевизији Београд.

У Музеју архитектуре у Бечу, отворена је изложба о друштвеним и културним последицама туризма као економске гране. Изложба, с много хумора, поставља питање: како волети туризам, али и сачувати град!?

О серији ''Тунел'', полицијском трилеру са елементима социјалне драме, говори глумац Радован Вујовић. Серија ће, од 6. априла, бити приказивана викендом на Првом програму РТС-а.

У српске биоскопе је стигао филм ''Прво предсказање''. Реч је о причи која претходи хорор класику из 1976. године са Грегори Пеком и Ли Ремик у главним улогама.

У емисији и о гостовању Сиднејске компаније плеса и о осталим догађајима који су обележили  петак.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Монтажер Мирјана Милосављевић
Реализатор Марко Шотра

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије