Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је првакиња опере Народног позоришта Јасмина Трумбеташ Петровић, која ће концертом под називом “Све моје хероине” 13. априла на сцени националног театра обележити 30 година уметничког рада.

У нашем фокусу је ретроспективна тематска изложба ”Миодраг Вартебедијан Варта и његови традиционални симболи” у Етнографском музеју, на којој су представљени оригинални радови једног од пионира графичког дизајна у Србији.

У емисији говоримо и о филму са почетка каријере славног немачког редитеља Вима Вендерса “Алиса у градовима”, од чије премијере је протекло пола века и тим поводом у Југословенској кинотеци организована специјална пројекција.

Представљамо нову збирку поезије “Мала молитва” Тиодора Росића објављену у библиотеци “Атлас” Српске књижевне задруге. Водимо вас на концерт регионалне инди поп иконе Иде Престер, која је заједно са бендом "Лолобриђида" у Дому омладине Београда обележила двадесет година своје музичке каријере.

Када је културна мапа Амстердама у питању ових дана велику пажњу јавности привлачи ретроспективна изложба Марине Абрамовић у Музеју савремене уметности Стеделијк. Овом поставком кључних радова који документују развој њеног опуса уметности перформанса током педесет година наша уметница на спектакуларан начин вратила се у град у коме је живел од 1975. до 2002. године.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Маја Мандић

Монтажер Мирјана Милосављевић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије