Читај ми!

Читање слика

У Културном дневнику говоримо о програму Национална престоница културе у Ужицу, о изложби "Читање слика" са делима о којима је писао академик Љубомир Симовић. Реч је о радовима из збирке Српске академије наука и уметности и приватних колекција.

У емисији и о студији позоришта Ксеније Радуловић "Отварање граница: стручна рецепција Битефа у Србији", као и о видео раду "Титаник" у којем је монтажним интервенцијама популарно филмско остварење добило ново значење.

У Италији, у Милану је отворена изложба радова француских импресиониста поводом обележавања 150 година од настанка тог покрета. Представљањем Сабраних дела у Српској академији наука и уметности, обележене су јубиларне годишњице књижевног, уредничког и управничког рада академика Мира Вуксановића, који је тим поводом гост Културног дневника.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Бранислав Поповић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије