Читај ми!

Колико је драматична ситуација у Републици Српској

Сукоб између руководства Републике Српске и Високог представника у БиХ којег Бања Лука не признаје могао би да ескалира и у насилни, судећи по објавама председника РС Милорада Додика.

Прошлог четвртка преко свог налога на Иксу, односно Твитеру, Милорад Додик је поручио да му Високи представник у БиХ, Кристијан Шмит, прети хапшењем. Додик је написао да су на њега спремни и да пуцају ако његово обезбеђење пружи отпор, што би они сигурно урадили, додао је.

Да ли је ово крајњи степен трогодишњег сукоба између Шмита и Републике Српске непосредно после коришћења Бонских овлашћења којима је Високи представник променио изборне законе пред локалне изборе најављене за октобар?

Може ли се ситуација деескалирати, каква би улога била Србије, а нарочито председника Александра Вучића с којим Шмит намерава да се сретне у непосредној будућности? Какве би последице ова криза могла да има на мир и просперитет у региону, какве на односе Србије и Републике Српске.

О томе у емисији "Таковска 10“ говоре колумнисткиња "Недељника“ Љиљана Смајловић, аналитичари Предраг Рајић и Војислав Савић.

Уредник емисије је Зоран Станојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво