Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је Предраг Радоњић директор Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници, једне од најзначајнијих институција културе на српском језику на простору Косова и Метохије.

Ансамбл позоришта 26. марта у Театру "Вук“ изводи представу "Топ је био врео“, према роману Владимира Кецмановића у режији Ненада Тодоровића, а филм о историји позоришта "Упркос свему“ биће приказан на 71. Мартовском фестивалу.

У Дому омладине Београда одржава се концерт филмске музике Зорана Симјановића коју изводе Академски хор Колегијум Музикум, Saundtrek orkestar, гудачки квартет Inuendo, Београдски трубачки оркестар и солисти.

На 21. Београдском фестивалу игре плесна трупа из Чезене наступа са представом"Посвећење пролећа“, у кореографији Теодоре Кастелучи, у Малом позоришту "Душко Радовић“.

Били смо у Атељеу 212 на премијери представе "Симптоми“, о егзистенцијалној, идентитетској и емоционалној кризи. Према роману Милице Сниве режију потписује Ива Милошевић.

Говоримо о књизи "Аутомобил је слобода - Историја развоја аутомобилизма 1903 – 2024“ Марка Миљковића. Користећи разноврсне историјске изворе аутор приказује аутентичну слику читавог једног века технолошке револуције.

У Шпанији је отворена изложба "Богови и хероји венецијанског барока: од Тинторета до Луке Ђордана и Себастијана Ричија“.

Уредник Николина Дабетић

Реализатор Марко Шотра

Монтажер Зорица Јовић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво