Читај ми!

Културни дневник

“Сабља”, политички трилер о атентату на српског премијера Зорана Ђинђића, једна је од осам серија из целог света које су одабране за овогодишњу главну такмичарску селекцију Канског фестивала, који се одржава од 5. до 10. априла. Тим поводом, гост је Владимир Тагић, један од аутора сценарија и редитеља серије.

Књижевноисторијска и есејистичка дела Милорада Павића, објављена у три тома, представљена су у Библиотеци града Београда.

Представљамо нови документарни филм "Досије Косово – Погром“, ауторке Слађане Зарић, који ће премијерно бити емитован у недељу, 17. марта, од 21 час на Првом програму РТС-а.

Изложба 17 радова Радована Крагуља отворена је у Галерији "Васић", а текст о уметнику написао је Давид Албахари.

А капело група "Voca People" дочарала је цео оркестар искључиво својим гласовима на концерту у МТС дворани.

Представљамо књигу "Мојих 500 глумаца“ редитеља Здравка Шотре, која је објављена уочи његовог 91. рођендана.

Поводом прве изложбе импресиониста у Паризу пре 150 година, радови Монеа и дела уметника ван Француске, Британца Сислија и Немца Либермана, представљена су у Сотбију пред аукцију.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић

Реализатор: Сања Реџић

Монтажер: Стеван Чворовић

 

 

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво