Читај ми!

Преговори без примирја, предаја без победника, какав расплет чека Украјину

Да ли изјава папа Фрање о махању белом заставом као храбром чину за спас многих живота говори да на Западу долази до ревизије става о рату у Украјини, како рат изгледа на лицу места, ко има више економске снаге ако се борбе одуже

Двогодишњицу рата Украјина је дочекала у проблематичној позицији, на фронту је дошло до померања у корист руске војске, а новац и наоружање са Запада не стижу брзином потребном да се изведе озбиљнији контраудар.

Истовремено од западних савезника стижу опречне поруке. Француски председник најавио је могућност слања копнених трупа чланица НАТО што није наишло на подршку. Папа Фрања је у интервјуу швајцарској телевизији чије је емитовање заказано за 20. март рекао да Украјина треба да буде храбра и да махне белом заставом, односно да прихвати преговоре о миру који јој можда неће одговарати, али ће спасити многе животе. Украјински политичари су такву идеју одбацили.

Каква је ситуација на бојном пољу, а каква на економском фронту, како изгледа живот у Москви и Кијеву теме су о којима ће у емисији "Таковска 10“ говорити историчар Александар Животић, економиста Горан Николић и репортерке РТС-а које су извештавале из Украјине и Русије Јелена Терзић и Биљана Радуловић.

Уредник емисије је Зоран Станојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво