Читај ми!

Од локалног до глобалног

Клима географија и људи су оно што чини једно поднебље и његове специфичности.

За свако локално продручје битно је да сачува предности које већ има. Најбоље је када се заједничким снагама дође и до производа са географским пореклом. О свему овоме и могућностима које нам се нуде у овој емисији Знања имања говоре:

Сафет Веснић, саветодавац пољопривредне стручне службе Новог Пазара, да ли је будућност овог краја у производњи органске хране која подразумева квалитет и здраствену безбедност.

Адем Брирчанин из села Трнова, гаји биволице и производи кајмак, сир и метаницу односно маслац јединственог квалитета.

Јасмин Дервишнуровић, чува аутентични рецепт новопазарских мантија и њихову славу шири и локално и регионално.

Марта Монтоја из Шпаније о противградном топу који град претвара у кишу и снег, иновацији која штити 80 хектара њива.

Професор доктор Зоран Кесеровић, о изазовима савремене производње воћа у Србији и свету - како раде успешни?

Новинари: Драгана Попов, Љиљана М. Петровић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се