Читај ми!

За данас толико, на Фесту

Фест у својој завршници представља домаће остварење ''За данас толико'' Марка Ђорђевића. Редитељ награђиваног филма ''Мој јутарњи смех'' сада прича бајку о срећним људима заљубљеним у живот. У филму играју Филип Ђурић, Ивана Вуковић, Никола Ракочевић и други.

Пре 35 година је основан Битеф театар, а пре 15 година је, у оквиру позоришта, почела да ради Битеф денс компанија. Гост Културног дневника је уметнички директор Битеф денс компаније Јелена Кајго, с којом разговарамо о идејама и реализацијама уметничких принципа на којима почива Битеф театар, али и о њеном успешном списатељском раду.

У суботичком позоришту ''Деже Костолањи'', премијерно се изводи историјска драма Ђерђа Шпира ''Арпадовића'', док у Атељеу 212 представа "Страх у опери" Јелене Мијовић у режији Ивана Вуковића.

У Музеју примењене уметности у Бечу је отворена изложба о протестној архитектури, у Руском дому је одржан концерт Владе Маричића и Олега Кирејева.

У емисији и о уручењу награде "Златни сунцокрет" Игору Маројевићу, као и о осталим догађајима.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић

Реализатор Mарко Шотра

Монтажер Мирјана Милосављевић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво