Читај ми!

Међународни дан матерњег језика

У сусрет сутрашњој свечаној прослави десетогодишњице емисије "Културни дневник“, гошћа је Оливера Милошевић, одговорна уредница Редакције за култутуру и уметност Културноуметничког програма РТС-а.

О књизи "Нестајање руске емиграције у Југославији: 1941-1945“, разговарали смо са аутором проф. др Алексејем Тимофејевим, научним саветником Института за новију историју Србије, који је издавач ове публикације.

У Дворани Културног центра Београда, хуманитарном пројекцијом документарног филма украјинског редитеља, новинара Асошијејтед преса и добитника Пулицерове награде, Мстислава Чернова, под називом "20 дана у Мариупољу“, биће обележено две године од почетка сукоба у Украјини. Филм је добио више међународних признања и номинован је за награду Оскар.

Водимо вас и у галерију Дома Културе Студентски град, на самосталну изложбу уметнице Саре Марковић. Тема њених радова су реалне фигуре и портрети, које смешта у свет препун маште, са митолошким неофантастичним мотивима.

У рубрици Реч критике, Весна Тријић ће говорити о роману "Послије забаве", који је написао Стево Грабовац.

Из света вам доносимо причу из Мадрида где је отворена изложба посвећена надреалистима. У центру пажње су машине и креативна реакција, представника овог уметничког правца, на технолошку експанзију почетком двадесетог века.

уредник Владимир Петровић

реализатор Сања Реџић

монтажер Стеван Чворовић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво