Читај ми!

У сусрет Европском првенству у фудбалу, Немачка 2024

Сваке среде, од 14 часова и 45 минута само на Првом програму РТС-а можете погледати специјалне емисије аутора и водитеља Немање Матића поводом предстојећег Европског шампионата у фудбалу који ће се овог лета одиграти у Немачкој. Емисије носе симболичан назив "У сусрет Европском првенству у фудбалу, Немачка 2024”. 

Сви који средом од 14,45 часова буду уз Први првограм РТС-а, имаће прилику да виде ексклузивни интервјуе са великанима светског фудбала, интересантне приче из историјата Европских првенстава, као и представљање свих селекција учесница.

Сазнаћете и како се градови домаћини, као и стадиони на којима ће се играти мечеви, припремају за домаћинство шампионата старог континента, а заједно са колегиницом Маријом Катић, Немања Матић припрема вам и фудбалске анализа сваког од 24 тима која ће играти на турниру.

У фокусу ће, наравно бити пре свега наша репрезентација.

"Као и током емисија посвећених Светском првенству у Катару, поново ћемо колегиница Марија Катић и ја чинити уиграни новинарски тандем у припреми емисија. Потрудићемо се да урадимо ексклузивне интервјуе са свим репрезентативцима наше земље који играју у клубовима широм света, али и са звездама европског и светског фудбала из других селекција. Наравно да ће нам у фокусу бити пре свега наша група у којој су још и селекције Енглске, Словеније и Данске. Управо те репрезентације и њихови фудбалери биће посебно анализирани, како би гледаоци имали што бољи увид у оно шта нас очекује на турниру у оквиру наше групе Ц. Први меч играмо са Енглезима 16. јуна у Гелзенкирхену, а с обзиром на то да су они међу фаворитима за титулу, посветићемо им много пажње” истиче Немања Матић.

Европско првенство почиње 14. јуна и трајаће до 14. јула. Наступиће 24 репрезентације које ће бити подељене у шест група са по четири тима.

Србија своје мечеве у групној фази 16. јуна против Енглеза у Гелзенкирхену, потом 20. јуна против Словеније у Минхену, те 25. јуна против Данске такође на Алианц арени.

"Поред прича о фудбалу и ексклузивних интервјуа са репрезентативцима, тренерима и бившим асовима, припремили смо и посбан сегмент емисија у којем ћемо гледаоцима представити људе из различитих друштвених сфера који су директно повезани, што са нашом репрезентацијом, што са самим Европским шампионатом - биће ту интересантних прича о сликарима, музичарима, глумцима, навијачима… Трудићемо се да покажемо као то фудбал спаја људе и уједњује различите културе” - додаје Немања Матић.

Емисије "У сусрет Европском првенству у фудбалу, Немачка 2024” емитоваће се од 21 фебруара сваке среде у 14,45 часова на РТС 1, све до почетка Европског шампионата и трајаће око 15 минута.

"Огромну подршку у реализацији емисија као и током Светског првенства у Катару имамо од сјајних колега реализатора Гена Јурића и документаристе Владимира Бојовића, а ту је и неизоставна организаторка Ивана Блешић и продуцент Горан Павловић. То су колеге без којих овако захтеван пројекат не би било могуће реализовати и дугујем им велику захвалност. Надам се да ћемо поново оправдати велико поверење гледалаца” истиче Немања Матић.

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару