Трамп против Бајдена, чека ли нас реприза избора од пре четири године

Између Трампа и номинације за кандидата Републиканске странке на председничким изборима стоји још само Ники Хејли и амерички судови. Шта ће за Србију и свет значити врло вероватни реванш на америчким председничким изборима у новембру.

Најозбиљнији противкандидат Доналду Трампу за републиканску номинацију за председничког кандидата, гувернер Флориде Рон Десантис, одустао је од кандидатуре и подржао је Трампа.

Пред веома важне прелиминарне страначке изборе у уторак у Њу Хемпширу поред Трампа је у игри остала само бивша гувернерка Јужне Каролине и Трампова амбасадорка у УН Ники Хејли.

Нико више не сумња у надмоћну победу Трампа на овим "прајмарисима“, али ти још увек не значи да ће он бити кандидат.

У томе би могла да га спречи одлука суда којом би његова кандидатура могла да буде оспорена.

С друге стране, код Демократа, све је извесније да ће кандидат бити садашњи председник Џо Бајден, иако немали број гласача те странке сумња да је он најбољи противкандидат који може да се супротстави Трампу, а и његова способност да води државне послове се доводи у питање.

Шта за Србију и свет значи врло вероватна реприза претходних избора, како ће изгледати кампања два најстарија кандидата икада тема је емисије "Таковска 10“.

У емисији учествују спољнополитички коментатори Предраг Рајић и Љиљана Смајловић и доцент на Факултету политичких наука у Београду Милан Крстић.

Емисију уређује и води Зоран Станојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво