Гастрономад

Шулцова оаза

Ласло Ђерђ Шулц љубитељ је коња, музике и хедонизма. Рођен је у Немачкој, а живи у Медењачи, на салашу. Медењача је као острво крај Бечеја, окружена је старим и новим током реке Тисе. Ласло је производњом сира почео да се бави пре четири године.

- Зашто баш пареница? Када сам био дете увек бисмо при повратку из Немачке свратили у Мађарску да купимо ову врсту сира. Игром случаја једног дана сам добио сирну културу за моцарелу и пареницу. Због носталгије за тим укусом из детињства, почео сам да правим ручно рађене сиреве. Наша пареница се прави од првокласног крављег млека, од крава које се хране искључиво сеном од луцерке. Сиреве димимо на букви - истиче овај вредни домаћин, који често окупља госте на свом салашу и припрема им разне специјалитете.

Наш гастрономад Катарина Петровић Каја посетила је бајковити Шулцов салаш и научила како се припрема печени сир, а као додатак направила је маринирана ребра на Шулцов начин и тортиље. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом