Читај ми!

Јутарњи програм

Које опасности скрива планина зими и како да се понашамо да нам одмор не  преседне? Саветују из Горске службе спасавања.

Још два дана предизборне кампање су пред нама. Шта је то што је повереница за заштиту равноправности приметила у протеклом периоду, а што би могло да се сматра говором мржње или непримереним нападима на истомишљенике? У Темама дана гост је Бранкица Јанковић.

Од 1. јануара 2024. године важиће нови услови за одлазак у пензију. Граница за одлазак у старосну пензију код жена помера се за два месеца, а код мушкараца важе исти услови. О томе нам говори Владимир Станковић из ПИО фонда

Невероватна открића долазе нам из  Виминацијума! Тријумфална капија, каква се градила само у изузетним приликама за императоре, али и чланак у најпрестижнијем америчком часопис Целл о археолошком истраживању ДНК  које је показало да није дошло до замене становништва са миграцијом Словена за време пропасти Римског Царства, већ мешања словенских миграната са аутохтоним старо-Балканским становништвом. То су  наше су приче за пола 9, гости су археолози проф. Миомир Кораћ, др Младен Јовичић и др Илија Микић.

Жене су биле његове музе, патња и вечна инспирација. О љубавном животу великог Јована Дучића говоримо у нашој редовној рубрици "Имате ли минут да о љубави причамо цео век".

У част јубилеја, 120 година од оснивања Кола срских сестара, у четвртак 14. децембра је Свечана академија у Музеју југословенске кинотеке. О историји и садашњости Кола српских сестара говориће нам Данијела Крунић, председница Кола српских сестара Београд.

Ексклузивно у Јутарњем програму са нашом Сањом Лучић разговарао је Лучијано Секи, аутор Алана Форда.

У нашој сталној рубрици "Тајна биља" откривамо како биљке могу да помогну код упале синуса.

Пијаниста и композитор Андрија Павловић, члан групе ЛП Дуо имаће 22. децембра солистички концерт у Великој сали Дома омладине Београда. О томе при крају емисије.

уредник: Душица Тасић; водитељ: Бојана Марковић

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво