Читај ми!

Јованка Броз и тајне службе

У првој епизоди играно-документарне серије "Јованка Броз и тајне службе", гледаоци ће имати прилику да сазнају како је управо Јованка Будисављевић изабрана да ради код Тита у Белом двору, како је дошло до зближавања ње и Тита и како је и када Тито запросио.

Посебно је занимљиво какву су улогу имале службе безбедности у успостављању везе између Тита и Јованке, пре свега ОЗНА преко Ранковића и Шашића и совјетска служба преко Стеве Крајачића. Да ли је Крајачић добио задатак од Стаљина да убије Тита и шта га је спречило у томе.

У овој епизоди биће приказано како је дошло до зближавања Тита и Јованке, ко је први открио њихову везу и упозорио Јованку на могуће последице. Да ли је Јованка због Тита прекинула везу са официром који је био на школовању у Совјетском Савезу и како је реговала на Титова удварања.

Гледаоци ће сазнати и како је и када Тито Јованки први пут изјавио љубав и када је запросио и каква је била њена реакција. Службе безбедности су пратиле постепено зближавање Тита и Јованке, али је тај податак чуван у строгој тајности.

Такође је занимљиво како је Јованка за релативно кратко време од обичне раднице у Белом двору, постала главна домаћица виле у Ужичкој 15, а затим и особа од Титовог великог поверења и помоћник секретара у Титовом кабинету.

У играном делу ове епизоде учествују Снежана Савић, Небојша Дугалић, Милица Томашевић, Гордан Кичић, Страхиња Блажић, Бојан Жировић и Маја Шуша.

Продуценткиња серије је Данка Милошевић и продукција ГФЦ. Режисер је Недељко Ковачић, аутор сценарија Светко Ковач, а наратор глумац Тихомир Станић.

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво