Читај ми!

Приче без речи

Пловидба ка трећем месту може да почне! Посаду брода чине Академци и Доктори, управо они који су се играли врло посвећено. У госте долази глумац и пантомимичар Марко Стојановић, неко ко без речи прича приче и које, пак, друге оставља без текста. Ко ће освојити треће место друге сезоне квиза сазнајте у суботу, 23. децембра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

И ту смо, знамо који ће се тимови борити за прво и друго место; то су тимови Филиповићи из Београда и Гусари из Зрењанина. Међутим, то нас чека тек у следећој епизоди. У овој епизоди, која следи, чека нас љута, а насмејана борба за треће место и у њој ће учествовати тим Академаца (ученици Основне школе "Исидора Секулић“ из Шајкаша) и тим Доктора (ученици Основне школе "Лаза К. Лазаревић“ из Шапца). На крају епизоде сазнаће се ко је освојио четврто место, а шта ће као награду добити победници, осносно освајачи трећег места.

До краја овог такмичења чека нас још много тога. Тимови ће морати да прођу све игре, да мисле, да се играју и договарају, јер најсложнији тимови, показало се, побеђују. Нећемо пропустити прилику да чујемо и др Ранка Рајовића. Овог пута говориће нам о истраживањима која показују да дете нема довољно прилике да у школи говори, углавном је принуђено да само слуша. Исто тако скренуће пажњу свима који раде са децом колико је значајно да дете само дође до закључка, да греши, да проба да дође до решења само, јер је то једини начин да сутрадан имамо особу која ће мислити и бити самостална и функционална. Дакле, родитељи, васпитачи, учитељи – начуљите уши!

И на самом крају у госте нам долази неко ко не проговори ни реч, а говори језик који сви разумеју. То је језик пантомиме, старији од свих језика. У стара времена, кад код људи нису биле довољно развијене гласне жице, као ни богат језик, људи су покретом објашњавали ако желе да се изразе. И тај језик пантомиме и данас постоји. Замолили смо глумца Марка Стојановића, који то ради беспрекорно, да у нашој игри изненађења пред такмичаре постави задатак не говорећи ни реч. Пантомимом ће показати две песме за децу, а такмичари ће морати да препознају о којим је песмама реч. Затим ће извести две наизглед идентичне пантомиме, а на такмичарима ће бити да открију које су ситне разлике између ових пантомима. И такмичаре ће ова игра оставити без речи – неко од чуда неће моћи да верује да је изгубио, а неко од узбуђења због победе неће рећи ништа, само ће се осмехивати.

Будите са нама и у борби за треће место, у нашој петнаестој епизоди друге сезоне "НТЦ квиза“. Премијера је у суботу, 23. децембра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. Репризу можете да погледате одмах сутрадан, 24. децембра у 8:30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

 

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво