Читај ми!

Трагачи за знањем

Трага се за љубављу, трага се за истином, Пупин трага за једним дворцем, а Милутин Миланковић за циркусом и савршеним календаром. Наш данашњи гост непрестано трага за новим знањем и где год учествује он остави трага. Он је Жарко Стевановић, светски шампион знања. Ко ће бити шампион првог полуфинала "НТЦ квиза“ сазнајте у суботу, 16. децембра у 12:09ч на Првом програму Телевизије Србије.

Друго полуфинале друге сезоне је ту! Оно је обележено трагањем. Такмичари у овој епизоди су ученици Основне школе „Исидора Секулић“ из Шајкаша и ученици Основне школе „Филип Филиповић“ из Београда. Они ће, играјући се, трагати за новим знањем. Игра ће им измамљивати осмех на лицу, а победа једног тима обезбедити пласман за финалну епизоду. Други тим ће добити шансу да се игром избори за треће место у овој сезони.

Трагамо за поенима, трагамо за одговорима на многа питања; некада нам је потребан сам одговор, а некада нам је трагање за одговором интересантније и од самог одговора. Шта је то у природи човека да увек трага за одговором, шта је то што га чини ловцем на знање, сазнаћемо од човека који годинама трага за новим открићима на пољу правилног развоја деце. Наравно, у питању је аутор квиза, др Ранко Рајовић.

А онда у госте долази трагач Жарко Стевановић, кога ћемо ставити у позицију да се такмичи са нашим такмичарима и да проба да им узме поене. Колико ће у томе бити успешан и да ли ће некоме његово присуство донети победу, сазнаћете ако будете са нама у суботу, 16. децембра у 12:09ч на Првом програму Телевизије Србије. Репризу можете да погледате одмах сутрадан, 17. децембра у 8:30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи ртспланета.рс или yоутубе-каналу.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић СевдахБАБY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Традегатор ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво