Читај ми!

Подигао кредите да спасе дедовину!

Последња епизода треће сезоне одиграва се у Орашцу код Аранђеловца.

Домаћин ове узбудљиве приче је Никола из Београда, који болује од дијабетеса, а дедовина му служи да пронађе мир. Преко 15 хиљада евра кредита је до сада сам потрошио за радове на кући покојног деде. Он је са својим оцем последње три године сведок тога како је тражити мајсторе у средини у којој их нема довољно, како је спашавати кућу која је дотрајала и како се паре троше брзином светлости ако се обнова почне без прецизног финансијског плана.

Љубав према дедовини Николу је довела у ситуацију да и поред још мало уштеђевине не може да доврши посао. Зато ће му у помоћ прискочити екипа серијала Моја дедовина и у овом специјалном издању покушати кроз дужи период радова (и кроз три финална дана) да ову породицу доведе до излаза из овог ћорсокака.

Моја дедовина домаћину доноси три хиљаде евра да купи материјал за радове, а његов задатак је да окупи пријатеље, рођаке, кумове, комшије да му помогну (некада се то звала "моба") да за само три дана пред камерама обнови огњиште предака.

Овај серијал је једна од најгледанијих емисија на свим станицама, а њена мисија је да мотивише гледаоце да сачувају парче земље које су наследили, да никако не продају и да сачувају за своје потомке, а слоган по коме је ова емисија позната је Није кућа на продају! На крају сваке епизоде учесници стављају таблу испред куће предака са овим натписом и шаљу јасну поруку да ће земља са бунаром и чистим ваздухом једног дана вредети "сувог злата".

Пријаве за четврту сезону увелико трају, а слике дедовине и своју породичну причу пошаљите на mojadedovinarts@gmail.com.

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара