Читај ми!

Спољна политика Србије, усклађивање са ЕУ и сопствени интереси

Може ли српска спољна политика да остане независна током процеса приступања ЕУ и на који начин српска дипломатија може да се бори за очување територијалног интегритета.

Србија није увела санкције Русији због рата у Украјини и настоји да одржи добре политичке и економске односе са Кином, што није сасвим у складу са спољном политиком Европске уније.

Може ли Србија да одржи такав ниво независне спољне политике и пре него што, евентуално, постане пуноправни члан ЕУ, то је једно од питања на која ће расправљати представници листа које се такмиче на републичким изборима 17. децембра.

Кандидати ће се изјаснити и о томе како српска дипломатија треба да се бори за очување територијалног интегритета државе.

У дебати "Реч на реч“ у уторак 5. децембра учествују:

Владимир Орлић, листа "Александар Вучић – Србија не сме да стане“,

Ђорђе Милићевић, листа "Ивица Дачић – премијер, Тома Фила – градоначелник“

Милош Јовановић, листа "Нада за Србију“,

Здравко Понош, листа "Србија против насиља“.

Уредник и модератор дебате је Зоран Станојевић.

Реч на реч Реч на реч

Autor:
Зоран Станојевић

Емисија “Реч на реч” први пут је емитована 2012. године, у време тадашњих парламентарних избора. Дебате су омогућиле политичким представницима (учесницима) представљање својих политичких позиција јавности, а гласачима да прикупе све информације које су им биле потребне за формирање коначног избора, али и да позову јавне функционере на одговорност. Од тада, ова емисија се наметнула као поуздана платформа за разматрање проблема који су се показали као најважнији у датим моментима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво