Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је италијански писац и професор Филозофског факултета у Новом Саду Марио Лигуори, поводом своје нове, десете књиге написане на српском језику “Улица Аквароса”.

29. Фестивал ауторског филма биће затворен вечерас доделом награда у такмичарским селекцијама, а затим ће премијерно бити приказан филм “Сељани”, који је пољски кандидат за Оскара, а чији је део сниман и у Србији.

У Атељеу 212 премијерно ће бити изведена представа “Вања, Соња, Маша и остали” Кристофера Ђуранга у режији Ксеније Крнајски.

Збирка поезије “Мерач плиме и осеке” Веселина Мишнића, награђена признањем “Србољуб Митић” вечерас ће бити представљена у Библиотеци Београда.

У Атријуму Народне библиотеке Србије отворена је изложба фотографија под називом “Свет који нестаје” словеначког социлога и антрополога Марета Лаковича.

Чувени стрип-аутор Игор Кордеј представио је у Културном центру Град” свој нови графички роман, премијерно издање стрипа "Тексас Кид, мој брат", који је заснован на истоименој новели Дарка Мацана.

У Лондону је додељена Букерова награда за 2023. годину ирском писцу Полу Линчу за роман "Песма пророка’’. Он је пети ирски писац који је добио ово престижно књижевно признање.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић

Монтажа: Марко Петковић

Реализатор: Марко Шотра

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво