Читај ми!

Свадба из мог краја

У новој епизоди трећег циклуса емисија "Свадба из мог краја", упознаћемо обичаје који су се задржали у Сомбору, кроз занимљиву причу наших младенаца - Јоване и Илије.

Познанству младе и младожење, "кумовао" је младин отац. Након што се, разочаран, вратио из Словеније - повезао је својим таксијем Илију (младожењу) и предложио му да се упозна са његовом ћерком "која је слободна…"

Илија је послао захтев његовој ћерки путем друштвене мреже и - након само неколико дана добио је позитиван одговор! Након неког времена, Јована и Илија су се и срели, а убрзо након тог сусрета су и започели љубавну везу, која их је довела до свадбеног весеља.

Обоје младенаца имају занимљиве животне приче па ће и ова емисија "Свадбе из мог краја" обиловати емоцијама...

Будући да је младина мајка пореклом из Босне и Херцеговине, на овом свадбеном весељу било је прегршт обичаја - "преузетих са свих страна" двеју породица. Добар део младине фамилије стигао је два дана раније из Бања Луке...

Након "куповине младе" где ће бити "потурене" и две лажне невесте, уследиће општинско и црквено венчање. Кум који узгаја голубове припремио је да при изласку из цркве пусти испред младенаца јато ових белих птица, као симбол љубави.

А на свадбеном весељу уз торту биће послужено и "кумовско прасе"...

Не пропустите, ни овог четвртка премијерну епизоду емисије "Свадба из мог краја" – РТС1, у 22 часа.

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке