Читај ми!

Петорка

Чиме се мери време, зашто је миш понео банану кад је кренуо у Кошницу и зашто је за нашег специјалног госта, Жељка Ребрачу, битан број пет сазнајте у новој епизоди "НТЦ квиза“. Очекује нас бурно треће четвртфинале. Будите са нама у суботу, 18. новембра у 12:09ч на Првом програму Телевизије Србије.

Свака кошаркашка утакмица има четири четвртине. И наше четвртфинале има четири четвртине и дошли смо тачно до трећег. У њему ће на дуел изађи добро нам познати тимови: Чуперци из Основне школе "Мирослав Антић“ из Футога и Академци из Основне школе "Исидора Секулић“ из Шајкаша. Они ће бацати тројке, убацивати двојке, али неће пропуштати ни шансе да искористе слободна бацања.

Неће пропустити прилику ни да се клацкају у првој игри, а ту клацкалицу покреће мисаони погон. Решаваће шифре, градити куле, смишљати асоцијације, спајати речи и са великим осмехом дочекати госта, шампиона, једног од чувене кошаркашке петорке - Жељка Ребрачу. А у његовом животу број пет има још једну важну симболику, осим што кошаркашки тим има пет играча. Љубопитљиви Миљан ће морати да сазна одговор.

Др Ранко Рајовић, аутор квиза, испричаће нам о важности граница које се задају деци у одрастању. Али ово је више порука за родитеље, васпитаче и учитење – како да их поставе и зашто су важни. А деца? Лако је, деца само треба да их поштују.

Навијајте за свој омиљени тим, сада већ постаје напето и неизвесно! Будите са нама и ове суботе, 25. новембра у 12:09ч на Првом програму Телевизије Србије. Репризу можете да погледате одмах сутрадан, 26. новембра у 8:30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво