Читај ми!

Да ли Леонардо да Винчи воли лизалице?

Први четвртфинални пар имаће задатак да открије зашто је Ван Гог нашао суноцкрете у шкољци, а Леонардо да Винчи понео лизалицу на своје омиљено место. Мораће и да изведу покрете које ће им задати балерина Сара Тасић. А да све прође забавно и кроз игру, потрудиће се – Миљан Прљета! Будите са нама у суботу, 11. новембра у 12.09ч на Првом програму Телевзије Србије.

И дошли смо до првог четвртфинала. У прошлој епизоди смо сазнали који су све тимови прошли у даљи круг такмичења: Гусари из Зрењанина, Коло из Ужица, Филиповићи из Београда, Исе и Бисе из Новог Сада, Академци из Шајкаша, Доктори из Шапца, Лале из Лалића и Чуперци из Футога. У првој четвртфиналној епизоди за улазак у полуфинале боре се Филиповићи и Коло.

И један и други тим су сада добро упознати са правилима игре, па већ могу да процене где је то најбоље уложити џокера. Међутим, већ на самом почетку приређено је једно мало изненађење. Пошто су роде одлетеле на југ, јер смо већ дубоко у јесени, игра Причљиве роде замењена је игром НТЦ клацкалица.

А како се она игра, на какав погон ради? Ради на мисаони погон. Два члана екипе се ухвате за руке и добију задатак. Наизменично морају да чучну и тачно одговоре на задати задатак. Све док нема понављања, грешака или евентуалног падања на под, клацкалица ради и поени се нижу.

До самог краја је такмичарима све познато, изненађења има смао у знању и брзини мишљења. Међутим, на крају, пред последњу игру у студио улази права правцата балерина и њено име је Сара Тасић. Показаће такмичарима, а и гледаоцима, како се кроз покрет љути, како је тужна, а како радосна. А онда ће задати задатке нашим такмичарима, које на један посебан начин имају везе са балетом.

Будите са нама и ове суботе, 11. новембра у 12.09ч на Првом програму Телевизије Србије. Репризу можете да погледате одмах сутрадан, 12. новембра у 8.30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво