Читај ми!

Моја дедовина

Ручно прављење буради је занат кога све мање има, али следећи домаћин серијала Моја дедовина је Димитрије из села Печеног, који је млади пинтор.

Овај момак има 22 године и занат је научио од деде, који је деценијама уназад куповао шуме прелепог храста од кога се прави најлепша бурад. Полако је свог унука учио вештинама, које се преносе век и по са генерације на генерацију, јер је и прадеда нашег домаћина био пинтор.

Од свих успомена из детињства најомиљенији тренуци настали су у чукундединој колиби, на обронцима планине Котленик, у брдима изнад села, у атарима где нема пута и струје. На том месту је кућица стара стотину година из које се цела фамилија спустила у село због недостатка воде и путева пре пола деценије. Баш то место за домаћина Моје дедовине је место на које жели да једног дана доводи потомке.

У три дана са само три хиљаде евра покушаћемо да обновимо колибу блатњару - што ће деловати као немогуће. Домаћин је дужан да организује испомоћ (мобу) пријатеља, комшија, кумова, рођака да пробају да направе чудо.

Пријаве за селдећу сезону, која се снима у марту 2024. године трају и прича о дедовини, породици и слике се шаљу на mojadedovinarts@gmail.com 

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво