Читај ми!

Како се слуша математика?

Како глиста користи оклагију, зашто је јеж отишао на Месец и како може да се слуша математика сазнајте у новој, осмој епизоди "НТЦ квиза". До неких од тих сазнања одвешће нас наш почасни и специјални гост, а као део екипе – и домаћин, композитор музике за наш квиз, Милан Станковић SevdahBABY. Сазнајте ко је последњи четвртфиналиста и то у суботу, 4. новембра у 12.05ч на Првом програму Телевзије Србије.

Многи се најеже и од речи "математика", а то може да значи само једно: да су од једне занимљиве науке направили баук и нису је добро представили, а ево и доказа: да ли волимо да слушамо музику? Народну, забавну, рок-музику, класичну, панк, џез, блуз, реп... Свако воли бар неку врсту. А свака та врста има своја "матемачка правила" која мора да поштује да би баш тако звучала. И зато у овој епизоди причамо о математици и музици, а како другачије него кроз игру...

А ко ће боље да решава задатке и ко концентрисаније да се игра? Чуперци из Основне школе "Мирослав Антић" из Футога или Змајеви из Основне школе "Јован Јовановић Змај" из Сремске Митровице? То се још увек не зна. Једни ће сигурно бити бољи као Причљиве роде, други у решавању НТЦ шифара, једни ће боље памтити приче, а други брже проналазити заједничке асоцијације за одређене појмове.

Врло је могуће да ће одлуку о победи донети игра нашег специјалног госта. Наш специјални гост је архитекта. Наш специјални гост зна да се ноте крију у неким нашим играма. Наш специјални гост се бави електронском музиком, воли да комбинује разне културе у музици. Наш специјални гост је специјално за наш квиз компоновао музику – како за шпицу, тако и за све игре, а то је она музика која се чује тихо, док такмичари продубљују своје мождане вијуге.

Наш специјални гост је Милан Станковић SevdahBABY. Мало као гост, али мало и као део екипе, па самим тим домаћин, Милан ће задати игру такмичарима, која ће наравно имати везе са музиком, али и са асоцијацијама. И после те игре сазнаћемо да ли се Чуперци или Змајеви придружују екипи четвртфиналиста, а њу за сад чине: Гусари из Зрењанина, Исе и Бисе из Новог Сада, Филиповићи из Београда, Коло из Ужица, Академци из Шајкаша, Лале из Лалића и Доктори из Шапца.

Будите са нама и ове суботе, 4. новембра у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије. Репризу можете да погледате одмах сутрадан, 5. новембра у 8.30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво