Читај ми!

Обнова дедовине на граници са Црном Гором

Млади краљевчанин Саша позвао све рођаке и серијал РТС-а "Моја дедовина" да у име покојног деде обнове огњиште предака на локацији на коју је једва могуће доћи.

Село Гргаје се налази у брдима надомак Сјенице. Некада је деда нашег домаћина по три сата пешака ишао од аутобуске станице како би само обишао имање са кога се иселио у Краљево како би школовао своју децу.

Дедовина је имала једну обнову пре 20 година, али после смрти деде почела је да пропада и то је био знак за младог Сашу Ђуровића да са својим оцем направи акцију која ће се памтити.

Три дана и три хиљаде евра (колико као серијал доноси Моја дедовина за куповину материјала) мали су рок и средства да се уради посао на овако тешко приступачном месту. Међутим, слога и снага "горштака“ са ових планина биће домаћи задатак за све учеснике овог серијала у будућности.

Пријављивање за следећу сезону је слањем приче и слика дедовине на емаил: mojadedovinarts@gmail.com

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара