Читај ми!

Слогокрадица

На којој руци свилена буба носи сат и зашто је пингвин тражио прстен у мравињаку сазнаћемо у шестој епизоди "НТЦ квиза". Десиће се и крађа слогова, коју ће организовати писац Стефан Тићми, а да такмичари буду ухваћени, а награђени, побринуће се Миљан Прљета. Забавите се са нашим такмичарима у суботу, 21. октобра 2023. године у 12.05ч на Првом пограму Телевизије Србије.

Са једне стране екипа Основне школе "Нестор Жучни" из Лалића, а са друге ученици Основне школе "Милан Ракић" из Мионице жељно очекују Миљанове добропознате речи "Поздрав свима, поздрав свима и... поздрав свима!", јер управо те речи означавају почетак нове мисаоне авантуре, али и почетак такмичења у коме се одлучује ко се шети четвртфиналиста. Екипа из Лалића од Миљана добија име "Лале", а како је Мионица у близини Дивчибара, добијају име "Дивови".

Лале и дивови ће водити озбиљну борбу за превласт, а стање на табели напетост у свима нама. Вођство ће се мењати, на тренутак ће изгледати да су победници Лале, а на тренутке Дивови.

Коначну одлуку донеће гост изненађења. Али овог пута госта изненађења чине три госта: ту је писац за децу Стефан Тићми и ту су његови ликови из његова два романа: Акико и Најдан. Они ће заједно организовати игру крађе слова из речи: такмичари имају неко слово, које треба да повежу са словима које украду из неке речи. И то ће бити урнебесно, такмичари ће красти, а за успешну крађу бити награђени.

Будите са нама и ове суботе, 21. октобра у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије. Репризу можете да погледате одмах сутрадан, 22. октобра у 8.30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу. Изазовите их да се такмиче са вама и знајте, деца су много успешнија, уз мало труда – побеђујете родитеље сигурно!

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво