Читај ми!

Хуманитарки се обнавља дедовина

Специјално издање моје дедовине одиграва се на Бесној Кобили код Врања.

Двадесетогодишња Тамара Мисирлић је оснивач хуманитарне фондације која има на стотине акција на југу Србије.

Помаже немоћнима, старима, деци. Чак и куће гради. Почела је као млада каратисткиња да помаже од своје стипендије сиромашној деци, онда са мамом и татом наставила да покреће шире акције - да би дошла до незваничне титуле "највећег хуманитарца југа Србије" усред студија на два факултета. Како проналази време и енергију да ради такве ствари никоме није јасно, али су људи приметили да за све ове године није обновила своју дедовину - иако је другима зидала куће од темеља.

Екипа серијала Моја дедовина одлучила је да послуша гледаоце који су писали и са Тамариним пријатељима и рођацима направи изненађење и најзад обнови и њену дедовину на планини Бесна Кобила.

Серијал Моја дедовина за следећу годину има око 6 хиљада пријава за учешће, а доноси три хиљаде евра као помоћ домаћину да купи грађевински материјал. С друге стране, домаћин је дужан да окупи "мобу" (испомоћ најближих људи на три дана - колико је рок да се обнови огњиште предака пред камерама).

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара