Културни дневник

Гост је Станко Костић, аутор изложбе фотографија "Цркве брвнаре – чувари традиције“, која ће бити отворена у Галерији науке и технике САНУ.

Концерт три највећа џез оркестра у региону, из Словеније, Хрватске и Србије, одржан је у оквиру пројекта "Џамбо Биг бенд“ у МТС дворани.

57. БИТЕФ отворен је Дантеовом "Божанственом комедијом“, у режији Франка Касторфа, у  Београдском драмском позоришту.

Предавање професорке Ранке Станковић "Језичке технологије као кључни фактор вештачке интелигенције: прошлост, садашњост и будућност“ одржано је у Свечаној сали САНУ.

13. ФЕДИС 2023 - међународни Фестивал драма и серија отворен је у Дому омладине.

32. Фестивал "Трибина композитора“ почео је доделом награде "Стеван Мокрањац“ у Великој сали Студентског културног центра.

У Музеју "Алберт и Викторија" у Лондону отворена је прва изложба скулптура једног од најбољих британских вајара данашњице, Томаса Прајса, који се бави толеранцијом. Порука изложбе је да је важно поштовати различите расе и религије.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић

Реализатор: Маја Мандић

Монтажер: Стеван Чворовић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу