Свадба из мог краја

Млада из Јужноафричке Републике и младожења из села Топоница код Пожаревца - актери су необичног свадбеног весеља, које ћемо пратити у четвртој епизоди треће ТВ сезоне серијала "Свадба из мог краја".

Муса Мниси и Александар Радовановић су се упознали током привременог рада на крузеру. Љубав се родила из пријатељства и колегијалности. Kовид пандемија раздвојила је овај пар, а управо тада је Муса схватила да је у другом стању. Породила се у Јужноафричкој републици, али је у Србију стигла првим авионом, одмах након поновног успостављања летова. Од тада су нераздвојни.

Младожењини родитељи поверили су члановима тима наше емисије да су њиховог сина одувек привлачиле жене из других култура, те се нимало нису изненадили што је одлучио да ожени Африканку...

А да је њихов рођак Александар коначно пронашао љубав свог живота, констатовала је једногласно и сва његова родбина. Такође, нису крили узбуђење и радост због сусрета са младиним сватовима, који су у Србију дошли издалека, са другог континента.

Имајући у виду да је ова свадба подразумевала спајање двају култура - прилагођавање и усаглашавање разноврсних  обичаја - било је неопходно, како би се на најбољи начин испоштовале традиције чина венчања оба народа.

Зато су се, између осталог -  Африканци навикавали и уживали у српској ракији и кухињи, а брзо су научили и да играју наше коло.

Српска породица је понела афричку традиционалну народну ношњу, а извели су и њихов народни плес.

Млада је због љубави прешла у православну цркву, а крстила је и сина из првог брака. Током црквене церемоније венчања Мусе и Александра - крштена је и њихова ћерка, Даница...

 

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара