Читај ми!

Фарго 4

За четврту сезону популарне и увек узбудљиве серије "Фарго“ фанови кажу да је најбоља до сада! Прича је интригантна и истовремено забавна, радња динамична, заплет веома компликован и маштовит, а све то прати врхунска глума и добро познат сатирични "фарговски“ тон. Гледаоци РТС-а имаће прилику да је прате од 08. октобра, сваке недеље на РТС 1.

Смештена у Канзас сити 1950. године, радња 11 епизода четврте сезоне ове необичне серије усредсређују се на две криминалне организације који се боре за делић америчког сна и склапају несигуран мир.

Заједно контролишу алтернативну економију експлоатације, корупције и дроге. Како би учврстио примирје, Лој Кенон, глава афроамеричке криминалне породице, мења свог најмлађег сина Сачела са својим непријатељем Донателом Фадом, шефом италијанске мафије. Заузврат, Донатело предаје свог најмлађег сина Зера - Лоју.

Прича о имиграцији, асимилацији и моћи испреплиће се животним причама о Јосту Фади, импулсивном и хедонистичком наследнику мафијашке породице, затим Донателовом усвојеном сину Патрику "Рабију“ Милигану, детективу Одису Вефу, Ораети Мејфлауер и америчком шерифу Дику "Дефију“ Виквареу.

Прва сезона "Фарга" имала је Билија Боба Тортона, друга сезона Кирстен Данст, трећи је међу осталим имао и Јуана Мекгрегора, а четврта комичара Криса Рока у веома драматичној улози. Осим њега у серији глуме и Џеси Бакли, Џејсон Шварцман, Тимоти Олифант, Џек Хастон и Бен Вишоу.

Четврта сезона, хронолошки се одвија најраније у односу на остале сезоне. Прва сезона одиграва се 2006. године, друга је смештена у давну 1979. годину како би испричала причу о оцу главног протагонисте у млађим годинама. Трећа сезона, у којој Јуан Мекгрегор глуми близанце, углавном је била мање повезана с прве две, а гледаоце је одвела у савременије окружење између 2010. и 2011. године.

Такође, ова сезона је уједно и највећа прича коју је творац, Ноа Хоули, покушао да исприча. Пратити 25 главних ликова заиста је права вежба за мождане вијуге, али на срећу имена су јединствена и лако памтљива.

Улоге: Крис Рок, Џеси Бакли, Џејсон Шварцман, Тимоти Олифант, Џек Хастон, Бен Вишоу...

Креатор серије: Ноа Хоули

 

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу