Читај ми!

Културни дневник

Културна јавност, колеге и сарадници опростили су се од истакнутог српског позоришног редитеља Јагоша Марковића.

У Културном дневнику говоримо о изложби "Алотропија" у Кући легата.Тројица уметника користи традиционални сликарски језик за лични приказ стварности. Наше теме су и визуелна хроника програма Калеидоскопа културе и трансформација Дистрикта на изложби фотографија у Новом Саду, као и поезија инспирисана стваралаштвом Салвадора Далија. У Риму је отворена изложба посвећена хиперреалистичној скулптури. Поставка је подстакла дискусију о томе да ли је хиперреализам уметност или занатско копирање реалности. Гост Културног дневника је саксофониста Милан Савић, директор међународног фестивала саксофона - Belgrade Saxperience.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Марко Шотра
Монтажер Бранислав Поповић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу