Читај ми!

Филипи, Филиповићи и Филип Филиповић

У трећој епизоди "НТЦ квиза“ сваки тим имаће три НТЦ-шифре, тимови ће слушати три приче, а у епизоди ће се повезати три Филипа Филиповића. Један од њих има више од три златне олимпијске медаље. И на крају епизода сазнаћемо ко је трећи четвртфиналиста! Да бисте зсазнали о чему је реч, будите са нама у премијерном термину 30. септембра у 12:10 ч на Првом програму или у репризном, у недељу 1. октобра у 8:30 ч на Другом програму Телевизије Србије.

Трећа епизода "НТЦ квиза“ занимљива је по много чему. Као прво, сви такмичари иду у основну школу "Филип Филиповић“. Природно се намеће питање: зашто из исте школе долазе два тима и како се то једна школа бори против саме себе?

Одговор је доста једноставан: сви такмичари иду у школу "Филип Филиповић“, али нико није рекао да је у питању иста школа. Један тим долази из Чачка, а један из Београда. Да не бисмо комликовали, један тим је добио име "Филипи“, а други "Филиповићи“!

Филипи и Филиповићи играју игре посвећено, предано, часно, речју – филипистично! Стоје као роде, говоре као папагаји... Не понављају, већ набрајају све речи које знају на одређено слово. Шифре решавају као детективи, куле праве као неимари, асоцијације решавају као да су их пре тога видели, а речи проналазе у споју две речи као махери. А НТЦ-ребусе обожавају.

А онда у студио улази вишеструки шампион, најбољи ватерполиста света, освајач златне олимпијске медаље... И не само једне! У студио долази наш славни ватерполиста – Филип Филиповић! Откриће нам тајне шта грицка док чека утакмицу и објасниће зашто ватерполисти носе капе, а пред наше такмичаре ставити задатке у којима ће морати да мисле кроз покрет!

Не пропустите Филипе, Филиповиће и Филипа Филиповића у суботу, 30. септембра у 12:10 ч на Првом програму или у недељу 1. октобра у 8:30 ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу. Изазовите их да се такмиче са вама и знајте, деца су много успешнија, уз мало труда – побеђујете родитеље сигурно!

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

 

 

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво