Читај ми!

Културни дневник

Обележавање стогодишњице оркестра у јубиларној сезони под називом "Заувек", Београдска филхармонија наставља са чувеним виолинистом Немањом Радуловићем прослављајући још један јубилеј – десети заједнички наступ на коме Немања изводи Бетовенов Концерт за виолину и оркестар.

Сто година од рођења познатог песника Расула Гамзатова обележава се свечаним програмом у Руском дому. Поред изложбе фотографија која прати живот и стваралаштво великог писца, представљена је и његова прва збирка песама у преводу на српски језик "Далеки врх изгледа близу".

Осмо издање Фестивала италијанско-српског филма отворено је у Југословенској кинотеци и трајаће до 26. септембра уз богат пратећи програм.

У Галерији 73 отворена је изложба слика и графика Милене и Бранка Шотре под називом "Уметничка злата брата и сестре", коју чине дела из збирке Музеја Херцеговине у Требињу.

У Ријаду се одржава састанак Комитета за светску баштину, који ће трајати до краја месеца. Објављен је списак нових локација које су постале део Унескове листе светске баштине, укупно 25 места, међу којима је и палестински град Јерихон на Западној обали.

Гост Културног дневника је Урош Петровић, који ће нам говорити о новој књизи савремених бајки, али и начинима да деци, али и одраслима приближимо читање.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић

Монтажа: Милош Ачански

Реализатор: Маја Мандић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу