Читај ми!

Културни дневник

Међународни салон стрипа по двадесети пут биће одржан у Срећној галерији Студентског културног центра у Београду од 28. септембра до 1. октобра. Тим поводом гост Културног дневника је уредник Салона Милосав Пјешчић.

Водимо вас у највећи град у југоисточној Србији, где је три века од изградње Нишке тврђаве обележено и концертом Нишког симфонијског оркестра који ове године прославља 70. рођендан.

Виолончелиста Драган Сузуки Ђорђевић и Симфонијски оркестар Радио-телевизије Србије одржали су концерт у Коларчевој задужбини, а у Библиотеци града Београда представљена је књига Петра Зеца "Медијски живот Иве Андрића".

У емисији ће бити речи и о изложби "Линијом до искона" уметника Ремија Јунгермана, кога Стеделијк музеј у Амстердаму сврстава међу најистакнутије савремене холандске уметнике, а која је отворена у Галерији ДОТС.

Из Израела нам стиже прича о одлично очуваним римским мачевима које су пронашли археолози у пећини која гледа на Мртво море.

Уредник Јелена Виденовић

Реализација Марко Шотра

Монтажа Милош Ачански

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије