Читај ми!

Филм

Олуја

Дуго ишчекивана драма о једном од највећих злочина над Србима, испричана кроз судбине обичних људи стиже на мале екране. Гледаоци ће имати прилику да филм по сценарију и у режији Милоша Радуновића, погледају у петак, 04. августа на Првом програму РТС-а у 21.15.

Режисер Милош Радуновић је интервјуисао готово тридесет људи који су преживели "Олују“ и затим написао сценарио који кроз судбину четири породице, прича причу о трагедији 250.000 људи.

Глумачку екипу у, како аутор наводи, антиратном филму са ратном темом, предводе Јово Максић и Златан Видовић пред којим је био посебан изазов – да тумачи браћу близанце: православног свештеника и борца Легије странаца, који се проналазе у ратном вихору.

Прича прати обичног човека Илију, чији је једини циљ да заштити и сачува своју породицу, огњиште и село у коме је одрастао са друговима који су му силом прилика постали саборци, а чије се животне приче преплићу.

У жељи да спречи даље нападе на село, где је замало остао без сина Петра, Илија формира диверзантску јединицу, са циљем да уништи непријатељско гнездо одакле се напада село.

У тој бици за опстанак, наши јунаци воде и своје личне битке, а њихове породице бивају приморане да напусте своје домове и потраже спас у непрегледној колони која креће ка матици, ка Србији.

Филм је биоскопску премијеру имао почетком ове године, када га је за само три недеље приказивања у биоскопима широм Србије погледало преко 100.000 гледалаца.

Улоге: Јово Максић, Златан Видовић, Марија Пикић, Новак Билбија, Давор Јањић, Славко Лабовић, Иван Вујић...

Режија: Милош Радуновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво